Anbefalt 2

Leiter du etter noe å lese eller av andre grunner forsøker å kartlegge skjønnlitterære verker sortert etter tema, innhold, form, karakter, plot eller setting? Nettsida

http://www.openingthebook.com/whichbook/

har en utvalgsmatrise hvor du kan stille inn opp til fire kriterier på en skala fra den ene ekstremiteten til den andre og på grunnlag av dette generere en ganske lang liste over foreslåtte titler.

Happy - SadJeg var mer enn litt skeptisk til hva slags innhold denne saken kunne generere, men et par tester har gitt positivt overraskende gode anbefalinger. Det er engelsk litteratur og oversatt til engelsk det dreier seg om, så nasjonalitetene representert har overvekt av engelsktalende land, så vidt jeg kan se, men under innstillingene maks på Serious og maks på Demanding, fant jeg en fin liste som bl.a. inneholdt Kjærstads Forføreren (oversatt til engelsk). Bokomtalene er korte og greie og adresserer først og fremst leseropplevelse og innsats kontra belønning. Det er også en fin-fin funksjon her hvor du kan Borrow eller Buy bøkene; Borrow fører deg til en oversikt over og bestillingsfunksjon for britiske biblioteker, Buy fører stort sett til Amazon (skattesnytere og fagforeningsknusere, bruk heller en lokal bokhandel).

Publikumskonkurranse: hvilke innstillinger må du bruke for å finne bøker om «secretly gay neo-nazis»? Svært spennende, dette.

Reklamer

Tal, venn.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: